Over ons

In principe werd ik met de wijnfles groot gebracht. Mijn vader kende ik niet anders dan dat hij met wijn bezig was.

Zijn passie en kennis  van wijnen heeft mij uiteindelijk in mijn puberteit aangestoken en ben  ook diverse wijncursussen gaan volgen.
Ik werk samen met 15 andere wijnkoperij uit Nederland en België om zodoende onze krachten te bundelen. Hierdoor kunnen we gezamelijk inkopen en meerdere wijnen rechtstreeks betrekken van de wijnboer. Hierdoor kunnen we een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding garanderen.

Dit heeft gebracht wat we nu zijn een jong en dynamisch bedrijf die begrijpt wat de huidige wijndrinker verwacht van een goed glas wijn.

Het bedrijf.
De Wijnwereld is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in kwaliteitwijnen voor zowel Horeca als de Particuliere markt..
Dankzij onze ruime wijnkennis bieden wij de afnemer gedetailleerde informatie over de wijn, de herkomst van de wijn, etc. Zo proberen we een zo uitgebreid mogelijke impressie van onze wijnen te geven, teneinde u in staat te stellen de wijn te vinden die u zoekt.

Filosofie.
Wij zoeken producenten die net als wij vinden dat een wijn een impressie moet geven van de druivensoort (en) en van de specifieke terroir. Dat betekent onder anderen dat er zo ecologisch mogelijk gewerkt wordt en dat bij de rode wijnen hout nooit de smaak mag overheersen.
Daarnaast zoeken we relatief kleine producenten. Vele wijnen importeren we pas nadat we de betreffende producent hebben bezocht, en we ons een goed beeld hebben kunnen vormen van de manier waarop deze wijn gemaakt is.

De naam De Wijnwereld!
Deze naam is ontstaan uit een samenkoppeling van wijnen vanuit de hele wereld die we samen met een 15-tal collega’s zorgvuldig hebben geselecteerd.

Enkele wijnconsulenten van De Wijnwereld hebben een ruime horeca verleden en kunnen die wijnen selecteren voor het horecabedrijf hetgeen past bij de bedrijfsvoering en menukaart.

Door de jarenlange ervaring van enkele van onze consulenten hebben zij vele contacten kunnen opbouwen met wijnhuizen over de gehele wereld. Meerdere huiswijnen betrekken we dan ook rechtstreeks vanaf het wijnhuis, met het gevolg dat we vele van onze huiswijnen tegen zeer scherpe prijzen kunnen aanbieden.